Der er ikke noget bedre end duften samt køreglæden ved en ny bil, og denne følelse har rigtig mange danskere haft i den seneste tid. Der bliver nemlig handlet biler som aldrig før, og faktisk er der blevet slået rekord 7 år i træk, hvor den nyeste rekord er blevet sat i år 2016. I 2015 blev der handlet 206.800 biler ind, hvilket var rekord på daværende tidspunkt. Dog holdte dette ikke længe, eftersom der var en stigning på omkring 8 % i år 2016, hvor der rullede 222.500 nye biler ud fra forhandlerne. Men hvad skyldes dette, og hvordan vil det se ud i 2017? Det kan du læse om her i artiklen.
Økonomiens udvikling har spillet en rolle
Den kraftige stigning er ikke kommet ud af den blå luft. Nej, der har været en række økonomiske aspekter, der har haft indvirkning på udviklingen. Blandt andet har den gennemsnitlige dansker oplevet en stigning i reallønnen, ligesom renteniveauet har været rigtig lavt i en længere periode. Desuden er beskæftigelsen steget en smule, som har betydet, at en bil i nogle tilfælde er nødvendigt i forhold til mobiliteten til og fra arbejde. Ydermere har der også været en reduktion på bilafgiften, og når alle disse aspekter bliver kombineret, danner de altså nogle gunstige vilkår for bilbranchen, der nyder godt af den økonomiske udvikling.
Der bliver solgt flere større biler
En af de drivende kræfter i det øgede bilsalg har tidligere været interessen for de små og billige biler, som har medført et stort salg på denne front. Dog er denne udvikling ved at vende en smule, og danskerne er faktisk gået lidt væk fra de helt små biler. Nu vil vi i stedet have lidt større biler, og det gælder ligeledes de helt store biler som MPV- og SUV-klasserne.
Hvordan ser 2017 ud?
Det ser ud til, at 2017 igen vil blive et år, hvor bilforhandlerne får rigtig travlt. Økonomien virker til at være i bedring, og danskerne virker stadig til at have høj interesse for nye biler. Dog er det ikke alle i bilbranchen, som forventer endnu et rekord år, men stadigvæk bliver der håbet på, at 2017 er et år med meget aktivitet blandt forbrugerne.