You are currently viewing Det kan du tjekke op på inden bilsyn

Det kan du tjekke op på inden bilsyn

Går du og gruer en smule for næste gang, din bil skal til syn? Det er helt forståeligt, for den kan nemt blive en dyr omgang, hvis du har en ældre bil, som ikke er blevet plejet helt optimalt i nogle år. På den anden side havde du formentlig også opdaget det, hvis der var noget grueligt galt med din bil, og så havde du højest sandsynlig fået det fikset.

Men hvis du gerne vil være på forkant med bilsynet, så kan du hurtigt selv lave en lyntest på bilen. Her får du nogle områder, som du skal være opmærksom på, inden bilen skal til syn.

Fungerer bilens lygter?

Lygterne på din bil er enormt vigtige – både for dig selv og de andre bilister på vejene. Du kan ikke se ret meget, når det er mørkt, og derfor er det essentielt, at lygterne fungerer, som de skal. Ellers kan du hurtigt komme ud for et uheld.

Lygterne på din bil er også vigtige for de andre bilister, så de også kan se dig i mørket, eller bliver opmærksomme på, når du bremser.

Det er derfor en rigtig god ide, at du tjekker, om bilens lygter både foran og bagpå virker. Ellers vil det blive en ekstra regning, når du får bilen til syn.

Ryster og knirker koblingen?

En kobling kan med tiden blive slidt, og det kan have konsekvenser for bilens gear. Så hvis du kan fornemme, at koblingen for eksempel knirker eller ryster, når du træder den i bund, så er det på tide at få den skiftet.

Dette vil også blive noteret til et bilsyn, så du kommer ikke udenom, at det skal være i orden. Hvis du ikke er helt sikker på, hvordan du skal tjekke koblingen, så kan du altid gå ind på Autospecialist.dk, hvor du får en detaljeret guide. På den måde får du et godt udgangspunkt, når du selv vil tjekke koblingen i bilen.

Der kan nemlig også være andre problemer med koblingen, så det kan være smart for dig, hvis du ved, hvilke faresignaler, du skal være opmærksom på.

Er der revner i ruderne?

Når din bil er til syn, så vil det også blive tjekket, om bilens ruder er i orden. Der må ikke være nogle store revner i ruderne, da det let kan komme til at gå galt, hvis noget rammer ruden.

Det er naturligvis ret nemt at tjekke, om der er skader på ruderne. Det er dog ikke så ligetil at bedømme, hvorvidt skaden er så stor, at ruden skal skiftes med det samme. Det er en vurderingssag for dig, og det vil formentlig være tydeligt, hvis det er helt galt.

Du må derfor i gang med at granske bilens ruder for revner, så du kan være forberedt på, om de skal skiftes ud. Du kan selvfølgelig også få det gjort med det samme, så det er blev klaret inden, din bil skal til syn. Det er nok mest behageligt for dig.

Skriv et svar