You are currently viewing Elbil slår Lamborghinis rekord på Nürburgring

Elbil slår Lamborghinis rekord på Nürburgring

Det er velkendt, at elbilen altid har været stærk på lige strækninger, men nu er det bevist, at også Nürburgringens kurvede bane er en perfekt kørebane for biler på El.

NextEV Nio EP9 – en elbil med fart over feltet

Helt konkret slog den fantastiske NextEV Nio EP9 i maj 2017 rekord på den kendte tyske racerbane, hvor den dermed har lagt sig i top med 6:45.90 minutter. Dette er det hurtigste nogen bil nogensinde har kørt den anerkendte bane, og det giver stof til eftertanke i hele bilbranchen. Den på sin vis ukendte elbil har nemlig ikke kun vist sit værd, den har faktisk slået biler såsom blandt andet Lamborghini Huracan Performante.

Nio EP9 har 1.342 hestekræfter – svarende til én megawatt. Den har en tophastighed på 313 km/t, og den går fra 0 – 200 på blot 7,1 sekunder. Elbilen er firehjulstrukket og har således en tilkoblet en elmotor til hvert hjul, hvorfor alle nm er anvendelige fra første omdrejning.

Dette gør denne utrolige elbil til en af verdens allerhurtigste, og det viser samtidig, at elbilen har en central rolle i motorsportsbranchen fremadrettet. Faktisk er det så banebrydende, at man ifølge flere medier og eksperter må forvente, at det fremadrettet bliver så almindeligt med konkurrencedygtige elbiler, at alle de større racer løb også inkluderer elbiler.

 

Den banebrydende (bogstavligt talt) elbil er ikke lige til at få fat i

Den almindelige borger kan godt selv få fingrene i den overraskende NIO EP), men er man fristet til dette, skal man også forvente, at man må rive hårdt op i pengepungen. For elbilen koster hele 10 millioner kroner, og er derfor prismæssigt i klasse med svenske Koenigsegg One:1. Og dette beløb er førend, man tager nogen form for afgift i betragtning.

Skriv et svar