You are currently viewing Er din bil vinterklar?

Er din bil vinterklar?

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Vinteren har ramt vores lille land, og det betyder, at graderne stille og roligt nærmer sig frysepunktet. Det kræver huer og handsker, når vi bevæger os udenfor, men det betyder også, at du skal have tænkt på, hvordan du gør bilen vinterklar. Det handler om din sikkerhed, og det er ikke noget, du skal gå på kompromis med. Er bilen ikke helt klar, kan du læse med herunder.

Få sat de vinterdæk på

Mange venter lang tid med dette, og så kommer de på bagkant, når den kolde tid er over os. Det skal du helst ikke ud i, så få sat det i kalenderen med det samme, så du kan få de dæk skiftet, hvis det ikke allerede er gjort.
Når du skifter til vinterdæk, vil vi anbefale, at dine dæk som minimum har en 3mm dækmønster, selvom loven kun siger 1,6. Det hele handler om din sikkerhed. Endvidere skal du være opmærksom på, at vinterdæk gerne skal ligge på 0,2 bar højere, end hvad dæktrykket er på din normale dæk.

Du kan blive meget klogere på bildæk her.

Er dine vinduesviskere klar til kampen?

Det er ikke kun dine dæk, som skal på arbejde, når kulden rammer landet. Det skal dine vinduesviskere også – faktisk utrolig meget. Tjek derfor viskerbladene så du er sikker på, at de fungerer til perfektion, når de skal på arbejde i kulden. En anden god ide i forbindelse med dette er, at du lige tjekker din sprinklervæske. Er der nok på, og er det frostsikret? Det skal der være styr på.

Virker lygterne som de skal?

Det er et utrolig lavpraktisk råd, men hold op hvor er det vigtigt. I mørket kan en farlig situation hurtig opstå, hvis ikke alt fungerer, som det skal. Tjek det derfor så snart du læser denne tekst, så vi kan afskrive denne usikkerhed.

Anskaf en kampklar isskraber

Når frosten hænger over landet, skal du have en isskraber, der kan hjælpe dig på vej. Der er ikke noget mere irriterende, end hvis du kommer ud til en iset forude, og du ikke har en god isskraber. Det vil nemlig ofte resultere i, at du kommer for sent til arbejde, skole eller hvor du nu skal hen, hvis du først skal varme bilen helt op for at fjerne isen.

Undgå fugt – ryd op i bilen

Der er utrolig mange ting, som samler fugt, og måske har du noget liggende i bilen? Det kan være tøj, aviser eller lignende. Dette skal væk, så du ikke ender i en situation, hvor sigtbarheden bliver forringet. Køb eventuelt en antidug-klud, så du kan fjerne det uden at få fedtede fingre på ruden, når fugten kommer frem.

Vinteren har gjort sit indtog i landet, og det skal du være klar på. Med ovenstående råd har du en bil, som er sikker og kampklar til de kolde måneder, vi nu går i møde.

Skriv et svar