Gør din bil sommerklar

Gør din bil sommerklar

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og efter en lang vinter, hvor din bil er blevet udsat for kulde og fugt, er det på tide at give den lidt kærlig opmærksomhed. Men hvordan sikrer du dig, at din bil kommer helskindet gennem vinteren og ud på den anden side? I det følgende ser vi nærmere på, hvordan du gør din bil klar til sommeren.  

Rengør din bil efter alle kunstens regler

Vinteren er en hård tid for din bil, og særligt rustskader er en trussel mod bilen. Derfor er det vigtigt, at du forebygger og fjerner rusten. Dette gøres bedst ved at fjerne forudsætningerne for rust, hvilket er snavs og fugt. Du kan starte med at gennemgå bilens lak for ridser og fikse dem med maling eller reparationslak. På den måde undgår du, at ujævnhederne udvikler sig til rust. Det kan også anbefales at give bilen en rustbeskyttelse af undervognen, da det i høj grad er her, salt og fugt sætter sig og udvikler sig til rust. Når du har fjernet rusten, bør du vaske din bil grundigt.

Spul din bil med haveslangen, og skrub den derefter med svamp og sæbe. Med vinduesrens og fnugfri klude giver du vinduerne en tur. Et lille tip er at tilsætte et par dråber opvaskemiddel, hvis du vil undgå, at dine bilruder dukker til. Når din bil har været i bad, skal den smøres.

Ved at smøre bilens bevægelige dele såsom hængsler og vinduesviskere samt gummilister og låse kan du beskytte dem mod at mørne eller ruste sammen. Til slut kan du rengøre motorrummet. Det gør du ved at fjerne alt skidt i motorrummet. Det er også en god idé at skifte olie og oliefilter, rengøre kølerens lameller og fylde ren kølervæske på.   

Skift til sommerdæk

Efter en grundig rengøring af bilen mangler den kun at få sommerdæk på. Det anbefales, at man kører med dæk, der passer til årstiden. Når kulden har sluppet sit tag, og sommeren nærmer sig, bør man skifte til sommerdæk eller helårsdæk. Det er forskelligt fra år til år, hvornår vejret begynder at egne sig til sommerdæk, men de fleste skifter dæk i april måned. De fleste sommerdæk kører fint på tør vej. Det samme er ikke altid tilfældet på våd vej. Det er der, sommerdækkene virkelig skal stå deres prøve. Derfor kan det være en god idé at læse forskellige dæktest for at finde de dæk, der lever bedst op til de krav, der stilles til gode sommerdæk. Her bør du blandt andet fokusere på dækkenes egenskaber på våd vej, da det er nogle af disse egenskaber, der vægtes højest i en dæktest.    

Hvis du ikke allerede har sommerdæk, men skal ud og investere i nogle nye, har du brug for oplysninger om dine dæk. Disse oplysninger kaldes hjuldata. Hjuldata er vigtige, da de er din sikkerhed for, at monteringen af dine dæk udføres korrekt. Læs mere her, og bliv klogere på, hvilke hjuldata der gælder for din bil.

Skriv et svar