You are currently viewing Guide: Sådan leaser du drømmebilen

Guide: Sådan leaser du drømmebilen

Leasing er ikke bare blevet populært herhjemme, men i hele verden. Her får du muligheden for at få fingrene i din drømmebil for en periode, du selv bestemmer. I denne artikel fortæller vi dig meget mere om leasingprincipperne, og hvordan du får fat i drømmebilen. Der er nemlig en række fordele ved at lease bilen i stedet for at købe den selv.

Når det gælder leasing, er der flere forskellige ting, du skal tage hensyn til. Du skal altid sørge for at tjekke dine tilbud og undersøge, hvad du helt præcist får med i prisen. Ofte vil der være bilforsikring med i prisen, men er dette ikke tilfældet, bør du gå på jagt efter de billigste forsikringer på markedet. Heldigvis er der rig mulighed for at spare lidt på forsikringerne med den store konkurrence mellem forsikringsselskaberne.

Hvad er leasing af en bil?

Lad os først kigge lidt nærmere på, hvad leasing egentlig betyder. Når vi taler om leasing, er det en form for leje af en bil. Du overtager brugsretten af en bil i en aftalt periode, som kan være alt mellem tre måneder til flere år. Fra udlejers side vil der blive stillet en række krav til dig, og disse omhandler ofte antallet af kilometer pr. måned samt aldersbetingelser. Du skal ofte være minimum 21 år for at kunne lease en bil.

Når du vælger at lease en bil, vil du betale en månedlig udgift for at have bilen. Mange steder skal du også betale en førstegangsydelse, som varierer i forhold til bil, forhandler og lejeperiode. Den månedlige udgift vil inkludere en række ting såsom service og forsikring. Dette skal du altid gennemgå med udlejer, inden du underskriver kontrakten.

Langtidsleasing kan betale sig

Går du og drømmer om en helt særlig bil, kan leasing måske være en mulighed for dig. En af de store fordele ved leasing er, at du ikke skal smide et stort beløb for at få gjort drøm til virkelighed. Til gengæld er leasing ikke en god idé for dig, hvis du kører mange kilometer hver måned og derved ikke kan overholde antallet af kilometer. De ekstra kilometer går nemlig til en høj takst.

Kører du derimod mindre end 15.000 kilometer om året, er privatleasing en god løsning for dig. Den ideelle leasingperiode er på mellem 1-3 år. Regner du med at have bilen i længere tid, kan det bedre betale sig for dig at købe bilen selv. Typisk vil en privatleasing være på tre år og med 15.000 kilometer inkluderet pr. år i gennemsnit. Disse kilometer må du sprede ud over de tre år.

Billigere bil: Releasing

Hvis drømmebilen er en af de dyrere modeller, kan du undersøge muligheden for at release en bil. Releasing er, som navnet også antyder, en genleasing af en bil, der allerede har været ude hos en anden lejer. Det er ikke alle selskaber, der tilbyder releasing, men i takt med en stigende popularitet inden for området vil du mange steder have muligheden.

Ofte vil du slippe for en førstegangsydelse for at overtage bilen, og bilen vil sjældent være mere end tre år gammel. Den store fordel ved denne form for leasing er, at du kan få mere bil for pengene. Du får ikke en helt ny bil, men til gengæld kan du få mere for den samme månedlige ydelse som på en ny bil.

Når du vælger at lease en bil, skal du være opmærksom på, at du binder dig til bilen de første 11 måneder. Derfor bør du altid have regnet ud, hvad du har behov for af antal kilometer hver måned, så du undgår en stor efterregning. Til gengæld kan du føle dig tryg i din boligsituation med en sikker finansieringsform, og hvor ændringer i afgifter ikke påvirker dig.

Skriv et svar