You are currently viewing Hamilton kan slå Schumachers Formel 1-rekorder i næste sæson

Hamilton kan slå Schumachers Formel 1-rekorder i næste sæson

Mercedes og Lewis Hamilton gik suverænt igennem 2019, og de seneste års succes, gør det muligt for den engelske racerkører at skrive Formel 1 historie næste sæson.

Mercedes’ dominans

Man kan næsten ikke huske sidste gang, at vinderen i Formel 1 ikke kørte i en Mercedes. Kigger vi på 2017 og 2018 var de år måske mere opmuntrende for de andre hold, men i 2019 har Mercedes fuldstændigt udraderet konkurrencen. Således dominerede Mercedes den første halvdel af sæsonen med otte sejre og placerede sig dermed favorabelt i forhold til konkurrenterne.

Herfra kom der lidt svinger i valsen, da Red Bull Racing Honda og Ferrari også ville blande sig. Sølvpilene satte dog tingene på plads allerede i oktober måned, hvor de vandt konstruktørmesterskabet, hvilket i øvrigt var sjette år i træk, at de formåede det. Dermed udligner Mercedes rekorden for flest konstruktørmesterskaber i streg. En rekord som Ferrari satte mellem 1999 til 2004, hvor de vandt rub og stub.

Da Mercedes startede op med Formel 1 igen i 2010, skulle de lige bruge nogle år til at komme tilbage på sporet. Det gav dog et kæmpe boost til holdet, da Lewis Hamilton tilsluttede sig i 2013 fra McLaren, hvor Mercedes igen blev en storspiller på Formel 1-scenen. Herfra gik der ikke længe før de dominerede hele sporten, og holdet har siden performet så godt, at det blandt eksperterne allerede bliver diskuteret, om de er det bedste Formel 1-hold nogensinde.

Et kig på Formel 1 sæsonen 2020

Hvis 2020 skulle gå hen og blive endnu en sæson domineret af Mercedes, kan det hurtigt vise sig at blive en sæson meget lig denne, hvor Mercedes reelt lukkede turneringen allerede i sommeren. Det tog desværre lidt af underholdningen ud af sæsonen, og det eneste der manglede, var egentlig at finde ud af hvilken Mercedes kører, der skulle løbe med guldet, men grundet Hamiltons pointhøst, var han altid favoritten til at vinde foran Valterri Bottas.

Næste sæson kan dog vise sig at blive historisk for Formel 1 generelt, for her står Hamilton faktisk med muligheden for at overgå selveste Michael Schumacher. Den populære tysker nåede i hans tid af blive kåret som verdensmester hele syv gange, og vandt i alt 91 Grand Prix-løb, hvilket den dag i dag stadig er rekorden. Lewis Hamilton nærmer sig dog med hastige skridt tyskeren, og kan allerede næste år udligne Schumachers rekord for flest verdensmesterskaber.

Den 34-årige englænder vandt i år VM for tredje år i træk, og blev derfor tildelt hans sjette verdensmesterskab. Formår han at holde formen ved lige i næste sæson, kan han meget vel stå øverst på podiet igen, og det vil således være en historisk bedrift. Han har som det ser ud nu 83 Grand Prix-titler tilskrevet, og hvis Mercedes starter næste sæson ud på samme måde som denne, går der ikke længe, før Hamilton også overgår Schumachers rekord på 91 Grand Prix-titler.

Det bedste for Formel 1, ville selvfølgelig være hvis Ferrari satte Mercedes under pres tidligt på sæsonen, hvilket vil lægge et pres på Hamilton, der vil skulle kæmpe for titlerne sidst på sæsonen. Hvis det bliver tilfældet, kan vi helt sikkert forvente et meget spændende Formel 1-år, hvor der står meget på spil for alle parter.

Pilen peger dog stadig i Mercedes retning, og her er spørgsmålet så, hvem af Hamilton og Valtterri Bottas der trækker det længste strå. Kigger vi på online sports betting hos 888sport, finder vi et interessant match-up med netop de to Mercedes-kørere, hvor Hamilton er klar favorit. Han giver således odds 1.6 til at få den bedste slutplacering næste sæson af de to kørere, mens Bottas giver odds 2.7. 

Formel 1 kalenderen for næste sæson

Formel 1 kan næste år fejre 70-års jubilæum, og det tegner allerede til at blive et stort år, hvor der for første gang nogensinde kommer til at blive afholdt 22 Grand Prix. Sæsonen starter ud med to testløb i Barcelona i de sidste to weekender i februar, inden sæsonen for alvor starter til det australske Grand Prix i Melbourne den 15. marts. Herefter følger et spektakulært program året igennem, inden sæsonen slutter med Abu Dhabi Grand Prix’et på Yas Marina Circuit den 29. november. Der er flere overraskelser på programmet, og Vietnam bliver således det 34. land til at afholde en runde i Formel 1 verdensmesterskabet.

Det kommer til at ske den 5. april i landets hovedstad Hanoi. Derudover vender en af de kendte baner tilbage, da Zandvoort Circuit igen er udvalgt til at afholde det hollandske Grand Prix den 3. maj efter 35 års fravær. De fleste af løbende kommer til at blive afholdt på permanente racerbaner, men med Hanoi i billedet, kommer der således også fire løb afholdt på veje inklusiv Baku, Monaco og Singapore.

Formel 1 kommer som altid næsten rundt i alle verdens afkroge, men med ændringerne i år, mister Tyskland sin runde i VM.

Hvilke regler træder i kraft til den nye Formel 1 sæson?

Der er ikke blevet vedtaget de store ændringer i forhold til reglerne frem mod den nye sæson, men der er dog blevet lavet lidt om. Holdene vil således blive tildelt en ekstra kvota på nogle motorkomponenter, for at kompensere for at have udvidet turneringen til 22 løb.

Den største regelændring kommer først i 2021, hvor Formel 1 har sat et budgetloft på for holdene. Som det ser ud lige nu, må de nemlig bruge så meget som de vil, men fra 2021 må de altså maks. bruge 175 millioner dollars per sæson eksklusiv tunge poster som marketing og lønninger til kørere. Det er noget mindre end de budgetter på 300-400 millioner dollars som de største hold som Mercedes, Ferrari og Red Bull arbejder med for tiden.

Uanset hvad kommer Lewis Hamilton igen til at være på alles læber i næste sæson, og hvis englænderen formår at vinde hans syvende verdensmesterskab, kommer det selvfølgelig også til at skabe en stor debat i Formel 1-verdenen, hvor fans verden over kommer til at diskutere, hvem der egentlig er den bedste racerkører nogensinde.

Skriv et svar