You are currently viewing Husker du at undervognsbehandle din bil?

Husker du at undervognsbehandle din bil?

Hvis man ønsker at have en bil, der holder i mange år, er det vigtigt at passe godt på den. Det betyder, at man forkæler den med en støvsugning, en tur i vaskehallen, en omgang med oliekanden eller lignende. Din bil trives nemlig langt bedre, hvis den er vedligeholdt godt, hvilket er et plus for dig. For du sparer nemlig penge til reparationer på den lange bane.

Men selvom dine intentioner om at passe godt på din bil er gode, så er det ikke alle ting, du selv kan gøre. Her kan det være godt at søge hjælp fra din mekaniker. For hvis der er noget, som din bil vil takke dig for i længden, så er det en undervognsbehandling. Og det er netop en opgave for din mekaniker.

I denne artikel har vi samlet alt du bør vide om en undervognsbehandling.

Hvad er en undervognsbehandling?

Ganske kort fortal er en undervognsbehandling en type behandlingsform, der har til formål at beskytte undervognen og hulrum på din bil mod rust, hvilket sker ved hjælp af en behandling med rustbeskyttelse.

Ofte er det nødvendigt at skille bilens undervogn ad for at kunne udføre arbejdet, og det er også derfor, at det er nødvendigt, at det er en professionel fagmand, der står for opgaven.

Sådan foregår en undervognsbehandling

Du vil skulle forvente at være uden din bil i et par dage i forbindelse med behandlingen af din undervogn. Din bil skal nemlig rengøres grundigt inden undervognsbehandlingen foretages. Derudover vil mekanikeren gå din bil efter i sømmene og se efter skader eller rust. Og disse skader skal behandles inden selve behandlingen med rustbeskyttelse påbegyndes. Efter behandlingen er endt, skal bilen have god tid til at tørre, inden bilen igen kan samles.

Hvorfor er det nødvendigt at undervognsbehandle?

Det kan være en rigtig god idé at give din bil en undervognsbehandling, da det er med til at holde skader og rust fra døren. Og rust er uden tvivl en stor kilde til mange bilejeres mareridt. Det kan nemlig blive en rigtig dyr fornøjelse, hvis bilen begynder at ruste.

Samtidig lever vi i Danmark i et klima, der ikke skaber de bedste betingelser for vores biler. Ikke mindst grundet det fugtige vejr, der er med til at øge risikoen for rust. Derudover salter vi i Danmark også vejene, så snart frosten sætter ind. Og salt er virkelig en lækkerbisken for dannelsen af rust.

Køber du en helt fabriksny bil, kan det være en fordel at give den en rustbehandling med det samme. For det er nemlig ikke mange biler, der er fremstillet således, at de passer til at skulle køre i det danske klima. Med alt hvad det indebærer af regn, fugt og saltede veje.

Hvad koster det at undervognsbehandle sin bil?

Der følger mange forpligtelser med at have en bil. Og tillige følger der en masse regninger med. Og en undervognsbehandling er da heller ikke en billig affære. Dog kan pengene være givet rigtig godt ud på den lange bane, da du slipper for de skader, der kan komme efterfølgende på grund af fremkomsten af rust.

Det er svært at give et nøjagtig bud på en pris. Det afhænger af flere faktorer, blandt andet om din bil er fabriksny eller om den kommer med mange rustskader, der skal repareres inden. Men du vil kunne forvente at skulle af med et beløb i omegnen af 4.000 til 6.000 kroner.

Skriv et svar