You are currently viewing Kom ud at brænde dæk af, og prøv de store maskiner

Kom ud at brænde dæk af, og prøv de store maskiner

Dette indhold er sponsoreret.

At være motorinteresseret er sjældent udelukkende, fordi motoren og teorien i sig selv er det mest interessante. Det er derimod lugten af det brændte gummi på racerbanen, det er lyden af de hurtige og store motorer og selvfølgelig de helt store maskiner. Det er instinktet, der siger, at jeg skal op i den maskine, prøve at køre en tur og prøve at give den gas, når speederen er helt i bund. Men hvordan skal du komme til at brænde gummi af, køre i lastbilen eller arrangere et racerløb? Det kan du læse mere om her.

Gør racerbanen klar til duften af brændt gummi

En racerbane får du ikke bare lavet i baghaven, der er en hel række af forskellige hensyn, du skal tage, og spørgsmål om love og regler, der ikke lige bliver løst på en dag. Sikkerheden skal være i absolut top, når fartbegrænsningerne bliver brudt. Det kræver tilladelser og en længere ansøgningsproces. Den nemmeste måde, du kan komme i gang med at handle trafikkegler og køre om kap, er ikke ved at bygge en racerbane selv, men ved at tage del i en af de mange racerbaner, vi har i Danmark.

Skriv dig op til en prøvetur, deltag i et løb eller kom glad som interesseret og se, om din viden, erfaring eller blotte tilstedeværelse kan være til nogen hjælp. Du kan f.eks. starte med at tjekke op på de forskellige amatørløb, der køres rundt om i landet, forudsat at du allerede har en bil, der kan konkurrere, og som du vil konkurrere med. Har du ikke lige den bil stående, har du mulighed for at købe dig til prøveture eller deltage som frivillig, mekaniker m.m., når der køres racerløb, og måske være så heldig at nogen vil give dig en tur eller lade dig prøvekøre.

Var det noget med et kørekort til en kæmpe maskine?

Hvis det er de helt store maskiner, som har din opmærksomhed, så kræver det selvfølgelig, at du kan føre sådan en maskine. Ligesom på racerbanen i personbilerne skal du også have lastbilkørekort, hvis det er lastbilen, du ligger søvnløs over. Det er krævende teoretisk, og ikke mindst kræver det en vis forståelse af den store motor og en vis køreglæde, hvis du skal ende med et lastbilkørekort. Det er dog slet ikke umuligt. Hvad der kan være næsten umuligt eller i hvert fald svært tilgængeligt, er at komme ud på racerbanen i den store lastbil – det er dog muligt.

Skriv et svar