You are currently viewing Privatleasing af bil er yderst populært

Privatleasing af bil er yderst populært

Privatleasing er de seneste år blevet populært, og flere danskere har fået øjnene op for, hvilke fordele privatleasing tilbyder. Privatleasing er ikke kun for biler, men er også blevet populært indenfor motorcykler, både, trailere osv. Flere og flere danskere ønsker budgetsikkerhed, og fleksibilitet, hvilke gør privatleasing yderst attraktivt. Selv om privatleasing er i stor vækst, så er der stadig nogle danskere der ikke ved helt præcis, hvad privatleasing er for noget. Vi vil derfor starte artiklen, med en kort beskrivelse af privatleasing og til sidst vil vi liste, hvilke fordele og ulemper der er ved privatleasing. 

Hvad er privatleasing?

Privatleasing er udarbejdet på det vi i leasingverdenen kalder for en operationel leasingkontrakt, hvilke er den leasingkontrakt der bruges på nye eller næsten nye biler. Med en operationel leasingkontrakt får leasingtager total budgetsikkerhed, hvilke betyder at leasingtager ved præcis, hvad det koster, at havde en bil til rådighed hver eneste måned i kroner og øre. Med en operationel leasingkontrakt er det leasingselskabet der betaler alle udgifter til service, dækskifte, reparationer mv.

Hvis disse udgifter skulle forefinde i leasingperioden, så betale leasingselskabet dem. Hvis du vælger en operationel leasingkontrakt, så er det ikke dig der ejer bilen, men du køber en brugsret til bilen, hvilke betyder du må bruge bilen til det aftalte i leasingkontrakten –  dette betyder at det er leasingselskabet der har ejendomsretten over bilen. En normal privatleasing løber over 12, 24 eller 36 måneder, men i princippet kan den sagtens være kortere eller længere. Når leasingperioden er slut, skal du blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, og så står de for et evt. salg af bilen. Leasingtager slipper dermed også for bekymringen om værditab på bilen. Når bilen er afleveret til leasingselskabet, så kan du frit vælge om du vil købe en ny bil eller lave en ny leasingkontrakt, eller noget helt tredje. 

Læs også: Privatleasing af bil uden udbetaling

Fordele ved privatleasing

  • Attraktive leasingkontrakter der gør leasing mere attraktiv end at købe bilen.
  • Du skal ikke sælger bilen når leasingperioden er slut.
  • Du skal ikke bekymre dig om værditab, da det er leasingselskabets bil. 
  • Total budgetsikkerhed, der kommer ingen uforudsete udgifter til service, dækskifte, reparationer mv.
  • Nemmere at skifte bil hyppigt.
  • Du skal ikke låne penge i banken.
  • Typisk en lavere førstegangs betaling ved leasing end køb af bil med bankfinansiering. 

Ulemper ved privatleasing

  • Du ejer ikke bilen selv, du låner den af et leasingselskab.
  • Hvis du ønsker den samme bil i længere end 3-4 år, så er det typisk billigere, at købe en bil med finansiering. 
  • Hvis du ikke kender dit kørselsbehov, og du kører mere end det aftalte i leasingkontrakten, så skal du betale for overkørte kilometer.

Skriv et svar