You are currently viewing Sådan kan du gøre mekanikerregningen billigere

Sådan kan du gøre mekanikerregningen billigere

Det er ikke altid en billig fornøjelse at køre i bil. Foruden prisen på selve køretøjet følger der mange udgifter med det at have bil. Både de forudsete og de uforudsete typer af udgifter. Navnlig den sidste type kan give hovedbrud og grå hår hos mange, når regningen hos mekanikeren pludselig eskalerer. Derfor bør man undersøge alle de tiltag, der kan gøre det billigere at have bil, så du ikke skal have den store pung frem hos mekanikeren.

I denne artikel undersøger vi, hvad du selv kan gøre for at gøre regningen hos mekanikeren billigere.

Hold din bil i god og sund stand

Det at have en sund og velholdt bil handler i høj grad om vedligeholdelse. Hvis du ikke passer ordentligt på din bil, vil den højst sandsynligt svigte dig. Ligeledes vil værdien af din bil falde, hvis du ikke sørger for at vedligeholde den godt. Og hvordan vedligeholder man så sin bil bedst? Det gør man ved at sørge for at passe godt på den. Inde såvel som ude.

En af de ting, du ikke må overse, er at sørge for at skifte olie og kølervæske på din bil. Det er især vigtigt, hvis du påtænker at køre sydpå i din bil, da der er risiko for, at din bil bruger mere olie. Det skyldes, at der kan komme kondensvand i olien grundet varme/kulde forskellen ved almindelig kørsel. Så hold øje med din olie og kølervæske på bilen. Husk at vælge frostfri kølervæske, hvis du skal hælde ny kølervæske på din bil i de kolde vintermåneder.

Er der ofte meget dug på indersiden af dine bilruder? Så kunne det tyde på, at dine bundmåtter er fugtige. Dette er især noget der ofte sker i det våde efterår eller om vinteren, hvor man tager sne og sjap med ind i bilen, som bliver liggende på måtten og aldrig tørrer op. Så prøv at tage dine måtte med indenfor, så de kan tørre, hvis du har problemer med fugt og dug i bilen.

Når det begynder at blive koldt i vejret, skal du også huske at smøre bilens låse med olie og dens lister med silikone, så du undgår, at de fryser fast. Med denne type rettidig omhu kan du også medvirke til, at disse holder længere, end hvis du blot lod dem forfalde.

Køb selv dit udstyr og reservedele

Indimellem sker der ting med bilen, vi ikke selv er herre over. Og selvom man passer nok så godt på sin bil, er det helt naturligt, at den undertiden vil skulle en tur til mekanikeren for at få et eftersyn eller for at undergå en reparation. Det kan ofte være en rigtig dyr fornøjelse. Men der er intet i vejen for, at du sparer lidt på mekanikerregningen. Det kan du blandt andet gøre ved at sørge for at købe reservedelene selv. Det er blot et spørgsmål om at sætte dig ind i, hvilket udstyr din bil har brug for.

Kører du eksempelvis Suzuki kan du lære meget om dens udstyr og reservedele ved at slå din bil info op på nettet. Her får du udførlige lister, der fortæller dig, hvilke reservedele din bil er udstyret med. På den måde kan du selv stå for indkøbene og måske finde billigere alternativer, end dem din mekaniker havde tiltænkt.

Skriv et svar