You are currently viewing Sådan finder du det optimale underlag et køre bil på

Sådan finder du det optimale underlag et køre bil på

Overalt i Danmark er der asfaltbelagte veje, men der er stor forskel på, hvor gode disse veje er at køre på. Hvis du gerne vil opleve, hvordan dit køretøj opfører sig på forskellige vejtyper, er der her fire ting, du kan prøve, for at få en bedre fornemmelse for, hvordan din bil, scooter eller motorcykel opfører sig på forskellige typer af veje

Prøv at køre på motorvej

De danske motorveje er af meget høj kvalitet, og har et underlag af meget grundigt vedligeholdt og fin asfalt. Samtidig har de som de eneste veje i Danmark en meget høj fartbegrænsning på hele 130 kilometer i timen. En tur på motorvej er altså en helt unik måde at opleve dit køretøj på

Tag på tur på en grusvej

Hvis du kører ud på landet, kan du finde masser af grusveje mellem markerne. Her kan du opleve, hvordan din bil opfører sig på et mere løst underlag. Der er mulighed for at lave hjulspind, og du vil måske opleve, at du skal gøre dig lidt mere umage for at få dit køretøj til at stå fast på vejen. Husk at være opmærksom på risikoen for stenslag. Det er derfor en god idé ikke at køre alt for hurtigt ude på de danske grusveje.

Find en brostensvej

I kernen af mange af de danske byer kan du finde brostensveje. Brostensveje har en unik overflade, fordi de er lavet af en masse små firkantede sten. Det giver en forholdsvis ujævn vejtype, som dog er mere fast og hård at køre på end en grusvej. Brostensveje kan opleves som vidt forskellige at køre på, afhængig af hvor rene de er. Hvis du gerne vil opleve at køre på en helt ren vej, kan du få renset fliserne, inden du skal køre på dem. Du kan finde en rensning af fliser pris for at se, hvor meget det vil koste dig at få renset en brostensvej.

Kør ud i en skov

I de danske skove er der masser af veje, der primært består af jord. Jord er et rigtigt sjovt underlag at køre på, fordi det fine jorde både lader sig presse sammen til et meget hård underlag, samtidig med at det øverste lag af jord ofte er meget fint og let kan glide. Derfor er jordbunden et noget mere løst underlag end asfalt.

Skriv et svar