You are currently viewing Sådan ved du, at det er tid til vinterdæk

Sådan ved du, at det er tid til vinterdæk

Der står oktober på kalenderen, hvilket betyder, at efteråret for alvor er over os. Dette betyder også, at vi inden længe går vinteren i møde, hvilket betyder lavere temperaturer og et skift i vejret. Det er derfor vigtigt at huske at få bilens hjul skiftet, inden temperaturen nærmer sig minusgrader. Dækskifte kan virke tidskrævende, hvilket er derfor nogle vælger at springe det over, men det er en vigtig ting at få gjort, da det er meget mere sikkert at køre med vinterdæk, om vinteren. Men hvornår skal dækskifte til vinterdæk ske? Og hvad så med sommerdækkene? Det kan du få svaret på her.

Hjulskift og dækskift

Det anbefales, at man får foretaget et hjulskift fra sommerdæk til vinterdæk, inden temperaturen kommer under de syv grader. Vinterdæk står bedre fast på vejen end sommerdæk, når det bliver køligt. Vinterdæk er samtidig heller ikke beregnet, til varmere vejr, da vinterdæk hurtigt bliver slidte, hvis de bruges om sommeren. Der er samtidig også forskel på hjulskift og dækskifte. Hjulskifte er, når man går fra sommerdæk til vinterdæk. Dækskifte er, når selve dækket skal skifte, for eksempel, hvis det er slidt. Der bliver ofte lavet afbalancering af dæk, når man får skiftet til vinterdæk. Luften kan nemlig godt, sive ud af dækkene, når de bare ligger og ikke bliver brugt. En mulighed er også at have helårsdæk, så slipper du for at skifte dæk, når årstiden skifter.

Andre dækservices

Når man skifter fra sommerdæk til vinterdæk, skal man have dækopbevaring til de dæk, der ikke længere skal bruges. De fleste autoværksteder tilbyder opbevaring af dæk. Det gør det også, en del nemmere, når de igen skal skiftes, når værkstedet allerede har bilens dæk. Hvis du mangler et sted at få skiftet dæk eller hjul, samt et sted til dækopbevaring, så start med at finde, et autoværksted nær dig.

Skriv et svar