You are currently viewing Skal din bil snart til serviceeftersyn?

Skal din bil snart til serviceeftersyn?

Man kan godt blive lidt træt af at skulle bruge så mange penge på service, når det kommer til ens bil. Men det er jo bare nødvendigt, og man kan ikke rigtig slippe udenom. Det handler først og fremmest om ens egen sikkerhed i bilen, men også overfor alle andre biler på vejene. Vi vil komme med en lille guide omkring serviceeftersyn, så du ved, hvorfor det er så vigtigt at komme afsted med bilen – til trods for at det er nogle irriterende penge at komme af med.

Det er dyrt at have en bil

Der er nok mange, der har fortalt dig, at det er dyrt at have bil. For det er jo ikke kun brandstoffet, som skal betales. Det er også alt det andet, som man ikke først lige har tænkt over: Det kan blandt andet være forsikringer, serviceeftersyn eller reparationer af ”Bilka”-buler.

Det er vigtigt, at bilen er intakt, og det er dit ansvar, at den også er det. Sørg derfor for altid at have en god forsikring til bilen, ikke mindst at tage til serviceeftersyn, men også vedligeholde den selv, så serviceeftersynet heller ikke bliver så omstændigt.

Hvad indebærer et serviceeftersyn?

Når man skal betale for et serviceeftersyn, kan det være meget rart at vide, hvad det egentlig indebærer. Et serviceeftersyn indebærer blandt andet, at mekanikerne sørger for, at din bil kan køre sikkert på vejene. Dette gør de gennem en kontrol, hvor de tjekker vigtige dele på bilen –eksempelvis gearkasse og motor. Derudover bliver hele bilen smurt og renset de steder, hvor du ikke selv kan komme til at rense den. Dette kan for eksempel være oliefilteret, som trænger til at blive renset eller udskiftet.  

Det vil sige, at et serviceeftersyn indebærer en kontrol af hele bilen, da det ikke er alle steder, hvor du selv kan kontrollere, om bilen er driftssikker. Det er derfor vigtigt at komme afsted til service, så du er sikker på, at din bil kan køre sikkert på vejene.

Det er oftest en god idé at få et tilbud på, hvad det vil koste at få din bil til serviceeftersyn. På den måde er du sikker på, at der ikke lige pludselig kommer en overraskelse på regningen, når de er færdige med at gennemse din bil. Hav derfor en god snak med autoværkstedet om, hvad de tænker, der skal laves, og hvad en eventuel pris kan være. Så ved du, hvad du kan forvente, når regningen kommer.

Længere levetid til bilen

Når din bil kommer til serviceeftersyn, vil den automatisk også blive mere vedligeholdt, hvilket vil sige, at den også er mere værd, end hvis du ikke tog den til serviceeftersyn. Det betyder, at du kan sælge din bil til en bedre pris, da den er bedre vedligeholdt. Det er nemlig umuligt for en almindelig person at vide, hvad der foregår under kølerhjelmen, hvilket mekanikerne har styr på.

Derudover sørger du for, at din bil stadig hører under garantien, da du selv er med til at vedligeholde den i samarbejde med din mekaniker.

Skriv et svar