You are currently viewing Skal du have din bil med på ferie i udlandet?

Skal du have din bil med på ferie i udlandet?

Selvom det kan føles som om, at der er en evighed til sommerferien, når man står i dansk vintervejr, slud og sjap, så kan det være en fornuftig idé at begynde at planlægge sin ferie i god tid allerede nu. Så kan man nemlig nå at glæde sig rigtig meget til ferien, nu hvor julen ikke længere kaster sin glans over den mørke og kolde vinterperiode.

Samtidig kan man være på forkant med mange af de udfordringer, der kan opstå, når man skal holde ferie. Udfordringer, der ikke bliver mindre, hvis man vælger at have bilen med på ferien.

I denne artikel ser vi nærmere på, hvad du skal være opmærksom på, hvis du skal have din bil med på ferie, eller hvis du påtænker at leje en bil som transportmiddel i det land, du og din familie skal holde ferie i.

Har du forsikringerne i orden?

Når man rejser til udlandet, er det ikke ensbetydende med, at alle ens forsikringer rejser med en. Derfor bør du gøre dig selv den tjeneste at tjekke op på dine forsikringer, inden du og din familie rejser. For mange forsikringer gælder ikke, når man rejser udenlands. Derfor kan du med fordel tilkøbe en rejseforsikring, når du rejser. På den måde er du sikret, hvis noget går galt under din ferie.

Har du brug for vejhjælp i udlandet, skal du være opmærksom på, hvorvidt din almindelige vejhjælp dækker her. Nogle forsikringsselskaber har det inkluderet, andre ikke. Og ofte skal du medbringe ”det røde kort” – der også fås som app – når du rejser udenlands. Det kan hjælpe dig i sådanne situationer.

Har du et gyldigt internationalt kørekort?

Hvis du rejser på ferie i udlandet og skal medbringe egen bil eller leje en bil ved feriedestinationen, skal du huske dit internationale kørekort. Det er ikke nok at medbringe dit almindelige nationale danske kørekort. Omvendt skal du også altid huske at medbringe dit danske kørekort.

Et international kørekort er en standardiseret oversættelse af et nationalt kørekort. Det er gyldigt i over 175 lande. For det er ikke nok at troppe op med sit eget danske kørekort, som ingen kan læse, så snart du kommer udenfor de danske grænser. Derfor er det nødvendigt med et internationalt kørekort.

Det internationale kørekort er oversat til hele 11 sprog, så du skulle være på den sikre side. Disse 11 sprog indbefatter: engelsk, fransk, italiensk, tysk, svensk, kinesisk, arabisk, japansk, russisk og portugisisk. Hvis du har et dansk kørekort, er du automatisk berettiget til et internationalt kørekort, også kaldet International Driving Permit eller IDP.

Du skal som sagt altid medbringe dit danske kørekort. Det internationale kørekort skal med andre ord altså ikke anses som en erstatning for dit danske kørekort. Det er et tillæg til det danske kørekort og er ikke gyldig uden dette.

Hvis du blot påtænker at køre bil inden for EU (heriblandt også Island, Lichtenstein og Norge), er det dog kun nødvendigt at medbringe dit danske kørekort. Men skal du udenfor EU eller EØS (Island, Norge og Lichtenstein) bør du altid medbringe et internationalt kørekort.

Skriv et svar