You are currently viewing Sådan finder du det rigtige billån

Sådan finder du det rigtige billån

Dette indhold er sponsoreret

Hvis man er på udkig efter en ny bil hænder det nogle gange, at du ikke er i stand til at lægge ud for hele beløbet nu og her. Det er derfor nødvendigt at tage et billån, hvor man enten låner hele beløbet eller den del, som du ikke selv kan betale for. Forudsætningerne for at tage de bedste og billigste billån er, at økonomien og ens forsikringer skal være i orden. Der findes mange forskellige slags billån, som gør det svært at vælge det rigtige. 

Hvorfor man skal vælge at tage et billån

Det er de færreste, der kan betale bilens fulde kapital kontant, og selvom man kan, er det alligevel en god ide at finansiere sin bil gennem et billån. Når man tager et billån, har man ikke bundet al kapital i bilen, der gør, at man kan bruge disse penge andetsteds. Man vil altså skulle betale et overskueligt beløb hver måned, hvor man samtidig har råd til andre ting eller oplevelser, der kan være med til at forhøje ens livskvalitet. Man kan også vælge at lease sin bil, hvor man betaler en førstegangsydelse og herefter en fast ydelse hver måned. Leasing vil altså være relevant for bilejere, der har planer om at udskifte sin bil cirka hver 3. år eller oftere. Ved leasing af en bil behøver man ikke at bekymre sig om hvorvidt bilens værdi falder, da man ikke ejer bilen og derfor heller ikke selv skal sælge den, når man vil skifte bil igen. 

Træf et valg mellem de forskellige slags billån

Et billån er ikke meget anderledes end andre slags lån. Når man skal til at vælge et billån er det vigtigt at undersøge hvilke gebyrer der eventuelt er i forbindelse med oprettelse af lånet, og hvor stort dette beløb er. Man skal også bestemme sig for, hvor lang løbetiden for lånet skal være, for at tilpasse lånet med sin økonomi og sikre sig, at man har råd til at betale beløbet hver måned. Der findes også lån med udbetaling, hvor man betaler beløbet samme dag, som bilen leveres på. Ved et billån uden udbetaling skal der ikke lægges et større beløb på købsdagen, fordi hele bilen er 100% finansieret af det lån, der er blevet taget. Her behøver man altså ikke at have et større beløb lige ved hånden, for at købe en ny bil. 

Billån med variabel eller fast rente

Hvis ens økonomi er forholdsvis stram og ikke kan tåle store renteforhøjelser fra måned til måned, samt at billånet er stort og har en lang løbetid, er det en god idé at vælge et billån med fast rente. Dog vil renten oftest være høj, når man vælger et billån med fast rente. Man vil derfor tit kunne spare penge, hvis man har økonomien til at vælge en variabel rente. En variabel rente ændrer sig i overensstemmelse med ændringer i markedsrenteniveauet. Hvis billånet har en kort løbetid vil en variabel rente for det meste være det billigste valg, fordi renten oftest er en anelse mindre.

Skriv et svar