You are currently viewing Gør bilen sommerklar med disse 5 tips

Gør bilen sommerklar med disse 5 tips

Kalenderen siger maj, og det betyder, at det er ved at være en rigtig god idé at skifte til sommerdæk. Den snarrådige bilist bruger dog gerne denne anledning til også at gå andre dele af bilen efter i sømmene, så den er sommerklar og sikker. I denne guide får du 5 tips til, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med dit sommertjek.

Sommerdæk – husk det nu

Det første råd er de fleste heldigvis klar over. FDM anbefaler, at bilejere skifter vinterdækkene ud med sommerdæk i april, da risikoen for frost og glatte veje på dette tidspunkt af året er minimal. Har du ikke fået skiftet dæk endnu, er det således ved at være på tide, hvis du gerne vil skåne dine vinterdæk og din pengepung. Kører du med vinterdæk om sommeren, slider du nemlig ikke bare dækkene hurtigt ned – du vil også opleve en forringet brændstoføkonomi. Derudover udsætter du både dig selv, dine passagerer og andre trafikanter for en unødig risiko ved ikke at skifte til sommerdæk, der netop er beregnet til kørsel på tør vejr. Du kan finde et bredt sortiment af billige sommerdæk her.

Kontroller bilen for rust

Selvom vinteren i år har været forholdsvis mild, kan der alligevel have udviklet sig rust flere steder på din bil – især på undervognen. Dette sker ved, at vejsalt og fugt sætter sig fast i hele eller dele af undervognen, hvorved der udvikles rust. Der er derfor al mulig grund til at give din bils undervogn et eftersyn, da det kan blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke opdager og behandler disse dele i tide. Overvej eventuelt at give bilen en omgang rustbeskyttelse.

Giv motorrummet et eftersyn

Hvornår har du sidst rengjort din bils motorrum? I forbindelse med dit sommertjek er det nærliggende at rengøre motorrummet, hvor snavs og skift opsamles. Når du alligevel er i motorrummet, bør du også tjekke, om der er fyldt tilstrækkeligt med motorolie på bilen. Der skal typisk fyldes olie på for hver 1.000 km. Endvidere er det vigtigt at have in mente, at selve oliefilteret også skal skiftes fra tid til anden – som tommelfingerregel efter 15.000 km.

Tjek vinduesviskere, og smør bilen

Vinteren kan ikke kun være hård mod bilens undervogn, men i særdeleshed også vinduesviskerne. Du kan tjekke, om dine vinduesviskere skal skiftes ved at køre fingeren langs gummiet, der skal føles blødt og uden revner. Er dette ikke tilfældet, bør du kraftigt overveje at skifte dem ud med et sæt nye viskerblade.

Rengøring af bilen

Har du gennemgået alle ovenstående tips, kan du passende afslutte sommertjekket med en grundig rengøring af bilens ydre og indre. Vask bilen, og vær opmærksom på hjulkasser og panelerne, som er særligt udsatte dele. Husk at købe vinduesrens til vinduerne, og brug gerne en fnugfri klud. Afslut den ydre rengøring med at smøre bilens bevægelige dele såsom hængsler og låse. Dette sikrer, at de ikke mørner eller ruster.

Når det kommer til bilens kabine, kommer du langt med en støvsuger og klud. Kom godt ned i hjørnerne, hvor der tit gemmer sig en masse snavs, støv og skidt.

Skriv et svar