You are currently viewing Sådan bliver du klar til kør-selv-ferien

Sådan bliver du klar til kør-selv-ferien

Står du og skal på kør-selv-ferie her til sommer? Så er der naturligvis en masse ting, du skal have styr på, inden I drager afsted. Her får du derfor en tjekliste, så du er sikker på, du er helt klar til at begive dig ud på vejene og nyde din ferie.

Planlæg din tur

Især hvis du skal køre langt, er det en god idé at have lavet en rute på forhånd. Skal du således eksempelvis køre på ferie sydpå, men skal have en overnatning på vejen, kan det være en fordel at have udset dig et overnatningssted på forhånd, så du har et mål fra starten af, og så du desuden ikke ender med at være strandet på en tilfældig motorvej uden muligheder for overnatning. Det kan naturligvis være svært at vide, hvor langt man når på førstedagen, da det i høj grad afhænger af trafikken, men man kan alligevel godt nogenlunde fastlægge en plan, og så kan man jo altid ændre den undervejs, hvis det bliver nødvendigt.

Sørg for, at bilen er klar

Inden I drager afsted, skal du naturligvis også være fuldkommen sikker på, at bilen kan klare så lang en tur. Derfor skal du have tjekket eksempelvis bremser og dæk, inden I tager afsted. Din bremsepedal må ikke kunne trædes helt i bund, og under et konstant pres må den ikke synke længere nedad. Desuden må pedalen hverken virke for blød eller for hård at træde på. Når det kommer til dækkene, handler det i høj grad om slitage. Således kan du på dækkets slidindikator tjekke, om det er tid til nye dæk, eller om de kan klare sig lidt endnu. Er dækkene slidte, mister bilen sit vejgreb, og derfor er det uhyre vigtigt at sikre sig, at dækkene er i god stand.

Hav styr på din forsikring

Selvom bilen er fuldkommen, som den skal være, kan der stadig ske uheld, og derfor er det vigtigt, at du har styr på din bilforsikring, inden du kører på ferie. Der er mange forskellige muligheder for bilforsikring, og det er altså en god idé at læse lidt ekstra op på, inden turen går til eksempelvis sydens sol. Desuden skal du være opmærksom på, hvordan dine muligheder og vilkår er, hvis du skulle punktere eller din bil imod al forventning giver op midt på en tysk autobahn, så du ved, hvad du skal gøre, hvis uheldet skulle være ude, og du får brug for hjælp for at komme videre og nå din endelige destination.

Gør det hyggeligt

Ud over alle de praktiske ting er det også væsentligt at sætte lidt ekstra ind på at gøre det hyggeligt i bilen, før I kører på ferie. Især hvis I har børn med, skal der gerne være sørget for underholdning og snacks, så de ikke kommer til at kede sig for meget på den lange køretur. Desuden skal det være behageligt at være i bilen. Det vil sige, at din aircondition skal virke, så du undgår at blive overophedet, og at I desuden skal forsøge at undgå at overpakke, så I skal sidde klemt under tasker og andet gejl hele vejen. Er køreturen ikke nogenlunde behagelig, hyggelig og sjov, får I nemlig en træls start på ferien, og dét er naturligvis langtfra ønskværdigt.

Skriv et svar